BULGARIAN TRIATHLON

ASSOCIATION

Александър Божилов спечели златен и сребърен медал от Европейско първенство по акватлон в Коимбра, Португалия 2024

Александър Божилов спечели сребърен медал при мъжете и златен при младежите в Европейското първенство по акватлон, което се проведе на 20 – 22 юни, 2024 г., Португалия.

Това е вторият европейски подиум за състезателя за тази година, припомняме, че на 15 юни триумфира със злато на Европейската купа по триатлон за младежи в Изворани, Румъния при много силна конкуренция от старт с близо 50 участници от Италия, Украйна, Румъния, Молдова, Турция, Хърватия, Словения, Португалия и Великобритания.

Само на 18 години той може да се похвали с впечатляващ набор от отличия – от спечелването на титлата вицесветовен шампион по акватлон за младежи през 2022 г. до позициите си в европейската верига състезания по триатлон с множество медали за младежи и юноши до 23 години.

Снимка: Europe Triathlon

Results: 2024 Europe Triathlon Aquathlon Championships Coimbra | Elite Men:https://www.triathlon.org/results/result/2024_europe_triathlon_multisport_championships_coimbra_aquathlon/633686

Results: 2024 Europe Triathlon Aquathlon Championships Coimbra | Junior Men:https://www.triathlon.org/results/result/2024_europe_triathlon_multisport_championships_coimbra_aquathlon/636403