BULGARIAN TRIATHLON

ASSOCIATION

Националните състезатели по триатлон Миролюба Ненкова, Петър Делков и Преслав Кушев се завърнаха от лагер в Мирсия, Испания

Като част от World Triathlon, Българска асоциация по триатлон изпрати част от младежите, включени в националния си отбор. Селекцията на състезателите се осъществи след предварително подадени заявления, включващи показателите в сегментите: плуване и бягане. Одобрените и изявили желание за участие национални надежди, заедно с националния треньор по триатлон – Иво Илиев, имаха възможност в рамките на седмица да надградят своите умения и тренировъчни модели.

Първата част на лагера беше насочена към видеозаснемане на сегментите всички плуване и колоездене, като непосредствено след това се анализираха резултатите и допуснатите грешки в техниката на изпълнение, както и начините за отстраняването им. При сегмента плуване се обърна внимание на начини за заобикаляне на шамандура, техника при стартиране от брега в море, техника при излизане от водата, При сегмента колоездене на спиране, превключване на скоростите, завои и обръщане. Състезателите преминаха тестове за гъвкавост и сила, както и техники в Зона за смяна (Т1 и Т2).

Тези добри практики и съвместни инициативи между World Triathlon и националните структури, изграждат ефективния път за развитие на спортистите – ключов елемент от всяка дългосрочна стратегия за спортни постижения.