BULGARIAN TRIATHLON

ASSOCIATION

Национални състезатели по триатлон ще вземат участие в лагер за развитие на уменията от 02 – 09 април в Мурсия, Испания.

Лагерът е предназначен за младежи и девойки и ще се проведе в Мурсия, Испания, като част от програмата за развитие на спортистите в World Triathlon, разработена да предоставя актуална информация за подбора и развитието на двигателните и специфични умения на спортистите от националните федерации, необходими за състезание на най-високо ниво.

Българска асоциация по триатлон изпрати част от младежите, включени в националния отбор по триатлон, а именно: Миролюба Ненкова, Петър Делков и Преслав Кушев, заедно с националния треньор – Иво Илиев. Съотношението между треньор и спортисти трябва да позволява на треньорите да тренират, помагат и развиват ефективно всички участници в лагера ефикасно и равностойно – препоръчителното съотношение между треньорите за лагер за развитие на умения е 1:3.

Целта на лагера е да предостави на участниците изготвяне на индивидуални тренировъчни програми, с помощта на първокласен технически екип, за да получат необходимите инструменти за подобряване и усъвършенстване на по-ефективни тренировъчни модели.


Повече за учебната програма, можете да намерите тук: https://www.triathlon.org/uploads/docs/World_Triathlon_Athlete_Development_Camp_Curriculum.pdf

Това е втори лагер от началото на тази година, на който Българска асоциация по триатлон изпраща свои състезатели. В периода между 5-10 март, домакин на първия лагер бе град Копер, Словения, а участие в него взеха националните шампиони при Мъже и Жени за 2023 г. – Александър Божилов и Гергана Стоянова.